Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Går alt som planlagt, starter Sporveien oppgradering av den nederste delen av Ekebergbanen i løpet av høsten 2023.Som del av Trikkeprogrammet har flere trikketraseer de senere årene blitt oppgradert. Nå skal også den nedre delen av Ekebergbanen få en etterlengtet opprustning.

Sporveien er byggherre og ansvarlig for gjennomføringen. Det planlegges å utbedre trikkeinfrastrukturen i begge retninger fra Ekebergparken trikkeholdeplass og nedover til Konows gate i Gamlebyen.

Prosjekteringsarbeidet er i gang, og prosjektleder Laila Nilssen i Sporveien håper på byggestart i løpet av høsten 2023, dersom alt går som planlagt.

– Trikkeskinnene er helt utslitt i den nedre delen av Ekebergbanen, fra Ekebergparken holdeplass og ned til rundkjøringen ved Konows gate. Ekebergbanen skal ligge på samme sted som i dag, men for at trikken skal kunne kjøre på strekningen er vi helt avhengig av å utbedre trikkeinfrastrukturen, sier Sporveiens prosjektleder Laila Nilssen.

– Hva består arbeidene av?
– Sporveien skal utbedre trikkeinfrastrukturen i begge retninger fra Ekebergparken trikkeholdeplass og ned til rundkjøringen ved Konows gate. Trikkeskinnene skal byttes ut, likeledes svillene som holder skinnene på plass. Kjøreledningen til trikken skal skiftes i sin helhet på strekningen. Det skal også legges nye kabelkanaler og det vurderes å bytte ut noen av kontaktledningsmastene som holder kjøreledningen på plass.

– Når starter arbeidene, og når er det planlagt å være ferdig?
– Sporveien er i gang med prosjekteringsarbeidet nå. Over nyttår går vi i gang med detaljplanleggingen. Det vil ta noen måneder å få alle detaljer på plass, men dersom alt går etter planen regner vi med å starte byggearbeidet i løpet av høsten 2023. Varigheten av arbeidet avhenger av hvordan vi best kan organisere anleggsarbeidet. Vi vet mer om dette i løpet av første halvdel av 2023.

– Vil arbeidene få noen konsekvenser i form av buss for trikk eller annen avvikstrafikk?
– Når vi går i gang med byggearbeidene, ønsker vi i minst mulig grad å berøre naboer i området. Hvordan vi kan legge til rette for et best mulig kollektivtrafikktilbud i anleggsperioden er noe av det vi skal se nærmere på i løpet av de nærmeste månedene, sier prosjektleder Laila Nilssen i Sporveien.

Når oppgraderingen er ferdig, kan trikken på ny kjøre med normal hastighet på hele Ekebergbanen. De reisende vil forhåpentligvis oppleve en mer behagelig trikketur.

Utsikten er upåklagelig fra trikken på Ekebergbanen.

Les også: Ferdig på Storo som planlagt
Les også: Sporveien i gang med holdeplasstiltak


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter