Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Tøyen T-banestasjon - ny adkomst

her_blir_det_adkomst.JPG


I 2024 bygger Sporveien ny adkomst til Tøyen T-banestasjon. Denne vil være i Finnmarksgata ved Tøyenparken, i nærheten av busstoppet som heter Tøyenparken.

Tøyen stasjon er godt besøkt. Med dagens T-banetrafikk kjører 1003 tog til og fra de østlige bydelene gjennom Tøyen stasjon hver dag, og togene har flest folk ved passering Tøyen. Ca 30 000 personer går av og på stasjonen i løpet av en hverdag.

Nødvendig med to uavhengige utganger
For å planlegge for et evakueringsbehov i fremtiden med den trafikkveksten vi forventer, må Tøyen T-banestasjon ha en nødutgang til. Derfor ble Brann- og redningsetaten og Sporveien enige om å etablere en ny nødutgang til stasjonen. Sporveien har så besluttet at dette burde være en adkomst. Fra et sikkerhetsperspektiv er det også bra at den nye nødutgangen vil være godt kjent fordi den brukes til vanlig.  

God for flere
Adkomsten får trapp og heis. På denne måten kan den lettere brukes av flere. Tøyen stasjon er nærmeste stasjon til Botanisk hage, Tøyenparken og Tøyenbadet, og den nye utgangen blir naturlig adkomst til alle tre. Dette blir en spesielt god utgang for barn og unge som skal bade eller spille på Caltexløkka, da de slipper å krysse veien for å komme seg frem.

Når utføres arbeidet?
Prosjektet er inne i en prosjekteringsfase, og planlegger for byggestart vår 2024 og ferdigstillelse tidlig 2025.

Utsikt mot Tøyen torg fra stedet hvor den nye adkomsten skal bygges. Foto: Ingrid Shields, Sporveien


Film og bilder

Hopp over film og bilder

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter