Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Nytt år betyr ny fase i Sporveiens opprustning av Grefsenveien nedenfor Storokrysset. 


Fra og med torsdag morgen 7. januar er trikken tilbake på enkeltspor forbi Grefsenveien holdeplass, etter å ha kjørt på dobbeltspor siden 18. desember.

Byggearbeidene i Grefsenveien nedre-prosjektet foregår i faser for å unngå å berøre hele strekningen mellom Åsengata og Vitaminveien samtidig. Før jul ble det arbeidet ovenfor og nedenfor Grefsenveien holdeplass, og arbeidene vil pågå på samme strekning i den kommende, nye fasen – men på motsatt trikkespor.

Les mer: Alt om prosjektet Grefsenveien nedre

Den midlertidige holdeplassen som er opprettet i Grefsenveien like ved Nordpolen, vil være i bruk frem til våren 2021. Sporveien er byggherre og ansvarlig for gjennomføringen av prosjektet, som i sin helhet er planlagt ferdigstilt i løpet av 2021.

Det er etablert en midlertidig holdeplass ved Nordpolen som vil være i drift frem til våren.

Nødvendig kvelds- og nattarbeid
For å klargjøre for trikk tilbake på enkeltspor fra 7. januar, blir det gjennomført forberedende arbeider i området ved Grefsenveien holdeplass onsdag kveld 6. januar frem til kl 23. Det blir satt inn buss for trikk fra kl 20 denne kvelden og ut driftsdøgnet.

Se Ruter.no eller bruk RuterReise-appen for informasjon om rutetider og planlegging av hvor du vil reise.

Etter kl 23 onsdag kveld blir det et opphold i arbeidene, før det blir nattarbeid mellom kl 01–05 for å legge inn såkalte klatreveksler for trikken. Når klatrevekslene er på plass, vil trikken kjøre på enkeltspor fra tidlig torsdag morgen.

– Nattarbeidet må utføres når trikken er ute av drift. Sporveien har forståelse for at det kan være krevende å bo i et område når det arbeides om natten, og vi forsøker derfor å begrense dette til et minimum. I tillegg forsøker vi på best mulig måte å ta hensyn til beboere ved å unngå støyende arbeider i innsovningsperioden mellom kl 23-01. Vi takker naboer og berørte parter for tålmodigheten så langt, og håper alle vil synes at resultatet blir fint til slutt, sier kommunikasjonsansvarlig Tone S. Tuhus i Sporveien.

Del av Trikkeprogrammet
Prosjektet Grefsenveien nedre har til hensikt å ruste opp gammel og slitt infrastruktur og er et av infrastrukturprosjektene i hovedstadens Trikkeprogram. Sporveien samarbeider med Bymiljøetaten og Ruter om gjennomføringen av prosjektet.

Den blå markeringen i kartet viser hvilken strekning som skal rustes opp som del av Grefsenveien nedre-prosjektet. Arbeidet foregår i faser slik at man unngår å arbeide langs hele strekningen samtidig.

Les også: Spørsmål & svar om Grefsenveien nedre
Les også: Visjon om en grønnere by


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter