Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


I dag starter Sporveien prøvekjøring med nye trikker på strekningen mellom Grefsen og Rikshospitalet.


Reiser du ofte med trikk på linje 17 og 18, får du fra i dag muligheten til å reise med en av de nye trikkene. Nå starter Sporveien prøvekjøring på strekningen mellom Grefsen og Rikshospitalet.


Siden midten av januar har Sporveien prøvekjørt den nye trikketypen SL18 på linje 13 mellom Skøyen og Bråten. Nå har turen kommet til linje 17 og 18 mellom Grefsen og Rikshospitalet. Det betyr at Sporveien avslutter prøvekjøringen på linje 13.


Les mer: Prøvekjøring med nye trikker i gang

– Hensikten med prøvekjøringen er å dokumentere at trikkene fungerer som den skal i ulike deler av byen. Resultatene fra linje 13 er gode, og så langt har vi fått erfaringsgrunnlaget vi trenger fra denne strekningen. Når vi starter å prøvekjøre på linje 17 og 18, får vi testet trikken i et annet trafikkbilde, sier prosjektsjef Bjørn Bjune i Sporveien.

Trikken tar med passasjerer
To av de nye SL18-trikkene vil gå i trafikk på linje 17 og 18, og begge trikkene vil ta med passasjerer om bord. Trikkene vil etter planen gå i prøvedrift utover våren og sommeren. Etter at prøvekjøringen er gjennomført, blir den nye trikken gradvis faset inn på alle linjer.

Oslo får 87 nye og universelt utformede trikker
Anskaffelsen av nye trikker til Oslo er en del av Trikkeprogrammet og Oslo kommunes satsing på trikk i hovedstaden. Sporveien leder programmet og frem til utgangen av 2024 skal Oslo få 87 nye og universelt utformede trikker, oppgraderte gater, byrom og holdeplasser. Trikkeprogrammet omfatter i tillegg oppgradering og utvikling av trikkens baser på Grefsen og Holtet til parkering og vedlikehold.

Felles for de store infrastrukturprosjektene i Trikkeprogrammet er full gateopprustning i tillegg til ny trikkeinfrastruktur og delvis nytt vann- og avløpssystem. Oppgraderte fortau og gater legger til rette for levende byliv, fotgjengere og kollektivtrafikk.

De nye trikkene er godt i gang med prøvekjøring på linjenettet i Oslo. Bildene er fra januar i år da trikken startet prøvekjøringen på linje 13.

Les mer: Alt om de nye trikkene til Oslo
Les også: Alt om Trikkeprogrammet


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter